Archiv novinek 2019

Archiv novinek 2019

19. kolo VčP – Přelovice (2.11.)
Poslední kolo závodů VčP se běžel v rovinatém terénu u Přelovic a ani tentokrát naši borci neodjížděli s prázdnou. Vítězství si odvážel Honza Čihák a na stupně vítězů se postavil i Kuba Čihák , který doběhl na 3. místě. Na pěkných 5. místech skončila Andrea Loukotová a Radek Vávra a 7. místo si vyběhl Martin Vávra. A ve fotogalerii je k vidění pár momentek ze závodu.
Po vyhlášení tohoto závodu proběhlo i vyhlášení podzimní části soutěže žactva a i zde se mohl náš oddíl radovat, že Honza Čihák vyhrál svou kategorii. Kuba Čihák skončil na krásném 4. místě. Gratulujeme oběma.
     

18. kolo VčP – Vyhnánov (26.10.)
Za krásného podzimního počasí se v kopcích plných kamenných polí běželo už 18. kolo VčP. A i tentokrát si vítězství odvážel Honza Čihák a  přidala se k němu vítězstvím ve své kategorii i Vanda Vávrová.  Pěkné 3. místo si odvezl Martin Vávra. Dařilo se i Mikuláši Karbanovi, který doběhl na 7. místě a Andreje Loukotové na 8. místě.

17. kolo VčP – Radvanice (19.10.)
V kopcovitém terénu u Radvanic se i tentokrát našim závodníkům dařilo a odvezli si vítězství ze dvou kategorií. Vítězi byli Honza Čihák a Martin Škorpil. Na 2. místě se umístil Martin Vávra. Do první desítky se dostali i Andrea Loukotová se svým 8. místem a Marek Škorpil s 9. místem a také Kuba Čihák i Matěj Čihák s 10. místy. A několik fotek je opět k vidění ve fotogalerii.
     

16. kolo VčP – Pecka (12.10.)
Za krásného podzimního počasí se běželo další kolo VčP, tentokrát v okolí hradu Pecka. V tomto závodě se našim borcům dařilo. Vítězství ve svých kategoriích si vyběhli Honza Čihák a Martin Vávra. Kuba Čihák doběhl na 2. místě a Honza Rücker ztratil pouhou 1 minutu na vítěze a to stačilo na 5. místě. Ve fotogalerii je možné najít fotky ze závodu.
     

MČR štafet, družstev a žákovských výběrů – Tis u Blatna (5.-6.10.)
 Za pořadatelství SK Praga proběhlo u Plzně poslední velké klání, prestižní MČR štafet a družstev. V sobotních štafetách měly Hořice zastoupení ve veteránské štafetě H165. Trojice Martin Vávra, Radek Vávra a Martin Škorpil vůbec neběžela špatně, bohužel hned na prvním úseku si Martin V. zapomněl orazit cílovou krabičku a i když Radek předával finišmanovi spolu se štafetou Brna v průběžném vedení, byla štafeta Hořic již v tuto dobu DISK.  Ve veřejném závodě žákovských štafet skončil náš zástupce Honza Čihák se štafetou VČO 2 na 10. místě. Vanda Vávrová a Honza Rücker opět shodně finišovali štafety SK Studenec. Oba nakonec obsadili shodně 6. místa. Blíž k medaili měli kluci, když na cenný kov chybělo 1 min. a 41 s. Vanda na třetím úseku podala velmi dobrý výkon a vytáhla  štafetu na konečné 6. místo z průběžného místa 13.
V neděli Honza Čihák rozbíhal výběr Východočeské oblasti 3 a obsadil s ním 12. příčku ze 36 výběrů. Družstvo SK Studenec nastupovalo s Honzou a Vandou popravdě s medailovými ambicemi. Bohužel po 3. úseku z 38 družstev z toho bylo až 21. průběžné místo a hrozivá ztráta na čelo. Další členové pak postupně vylepšovali průběžnou pozici družstva, finišoval opět Honza, který druhým nejrychlejším časem na úseku už jen dokázal posunout z průběžné 9. na konečnou, tento víkend pro SK Studenec již tradiční, 6. příčku. 

15. kolo VčP – Červená Voda (28. 9.)
V Šanove u Červené Vody v lese plném hub se běželo další kolo VčP. Nejúspěšnějšími závodníky našeho oddílu byl Kuba Čihák a Marcela Vaňurová, kteří shodně doběhli na 5. místě. Šárka Rückerová doběhla na 6. místě, i když po vyčtění čipu to vypadalo nadějněji. A 9. místo vybojoval Andrea Loukotová. A díky Petrovi Čihákovi se ve fotogalerii můžete podívat na pár snímků ze závodu.
    

MČR na klasické trati – Jablonec n. N. (21. – 22. 9.)
Jedním z vrcholů domácí sezony OB je jistě MČR na klasice a náš oddíl odjížděl na závody určitě s odvážnými ambicemi. K tomu nás opravňovala aktuální výborná forma Honzy Rückera a Vandy Vávrové v dorosteneckých kategoriích a trojice kvalitních veteránů Radek a Martin Vávrové a především Martin Škorpil.
Ze sobotní kvalifikace dle očekávání si všichni zajistily účast ve finále A. Nedělní program začal veteránskými kategoriemi. V H55 si doběhl Radek pro 11. a Martin pro velmi pěkné 6. místo. Velmi dobře běžel Martin Škorpil v H 60, v cíli z toho bylo nejdříve pouhých 13 vt. za vítězným německým závodníkem, bohužel však Martin neměl ražení v pořádku a bylo z toho tedy DISK.
Program vyvrcholil mistrovskými kategoriemi – finále A, oba naši zástupci si vedli skvěle, bohužel nakonec to bylo pro Vandu i Honzu v rámci MČR nepopulární 4. místo. Honza se v průběhu závodu pohyboval na 2. místě, bohužel závod se běžel o mnoho déle než je směrný čas pro H18 a tak v závěru přišla jednak chyba na postupu a též zpomalení tempa oproti začátku závodu. Tak se alespoň Honza stává, určitě ne ke své radosti, sběratelem bramborových medailí (sprint, krátká a klasika). Oběma určitě velké uznání za velmi dobrý výkon a reprezentaci oddílu. 
   

14. kolo VčP – Žalý , ČP – sprint Český Dub, štafety (14. 9.)
Další kolo VčP se běželo v náročném horském terénu v krkonošské Žalý. Tento terén našim borcům svědčil, protože si odváželi hned tři první místa. Konkrétně se podařilo zvítězit Kubovi Čihákovi, Vítku Vaňurovi a Martinu Škorpilovi. Těsně pod stupni vítězů na 4. místě skončil Honza Čihák. Na 7. místech doběhli Šárka Rückerová a Honza Kubín a na 8. místě doběhl Petr Rücker. A téměř tradičně je několik fotek ve fotogalerii.
Pokračoval i Český pohár svým posledním sprintovým závodem v Českém Dubu. Po nemoci výbornou formu předvedl Honza Rücker, když obsadil dělené 3. místo, Vanda Vávrová doběhla 9. Oba pak v sobotu i neděli absolvovali štafetové závody, kde opět studeneckým štafetám pomohli k dobrým výkonům, kluci skončili 7. a 5., děvčata pak 13. a 4. Vanda v neděli předávala svůj první úsek v průběžném vedení.

12. a 13. kolo VčP, ŽB B – Choceň, ŽB A – Zlín (7. – 8. 9.)
První zářijový víkend byl ve znamení VčP. Každý den se běželo jedno kolo VčP. V sobotním závodě byla nejúspěšnější Šárka Rückerová, která doběhla na 3. místě. Na 4. místě doběhl Vítek Vaňura a na 7. místě Martin Vávra. V nedělním závodě Šárka vylepšila své umístění ještě o jednu příčku a doběhla na 2. místě. I Martin byl lepší a doběhl na 5. místě. Několik fotek je možné najít ve fotogalerii.
Na závody ke Zlínu odcestovala z naší áčkové dvojice pouze Vanda, když Honza zůstal doma s teplotami. Vandě se více dařilo v sobotním závodě, kdy obsadila 6. místo, v neděli pak skončila 16.

    

EYOC Grodno (Bělorusko 28. – 30.6.)
Mistrovství Evropy dorostu se konalo v letošním roce na východě Běloruska u polských hranic, a to i za účasti minované Vandy Vávrové v kategorii mladších dorostenek. Za účasti závodníků z 31 zemí začal program páteční klasikou. Ve velmi těžkém hustníkovém terénu se hodně chybovalo, ani Vanda se nevyvarovala chyb, zejména hned na počátku závodu, nakonec z toho bylo 41. místo a zajištěná účast v sobotních štafetách. Vanda v sobotu běžela druhý úsek, kde zaznamenala 9. nejrychlejší čas, bohužel to znamenalo posun na 4. místo z průběžného vedení, které děvčatům zůstalo až do cíle. Nedělní sprint byl velmi rychlý a poměrně krátký, takže rozhodovala každá sebemenší chybka, Vanda se pohybovala v polovině závodu ve druhé desítce, v cíli nakonec z toho bylo dělené 36. místo.
Česká reprezentace pak dokázala vybojovat celkové 2. místo v hodnocení národů za vítězným Finskem a před třetími Rusy.

Nominace Vandy na EYOC a Honzy na LODM, tedy na nejprestižnější akce sezóny v kategoriích dorostu a žactva je velkým úspěchem našeho oddílu a je potřeba oběma za reprezentaci poděkovat. 

LODM Liberec (24. – 27.6.)
Na Letní olympiádě dětí a mládeže reprezentoval Královéhradecký kraj ve starším žactvu Honza Čihák. Program začal pondělním sprintem, který v přímém přenosu přenášela ČT sport. Jak Honza sám přiznal, přítomnost kamer udělala své, co se týkalo potřebného soustředění a po chybách a chybkách z toho bylo 23. místo. V úterní krátké trati se Honza dopustil bohužel obrovské chyby hned při postupu na první kontrolu a ještě si o místo pohoršil. V závěrečných čtvrtečních sprintových štafetách odvedl Honza pro svůj tým na druhém úseku dobrou práci a pomohl tak k 5. místu, když před posledním úsekem ještě štafeta bojovala o cenný olympijský kov.

Mistrovství ČR na krátké trati Trutnov (22. – 23.6)
V nádherném terénu Čížkových kamenů u Trutnova a za příjemného počasí proběhl o víkendu vrchol domácí OB sezóny – MČR na krátké trati, a to za účasti Vandy Vávrové a Honzy Rückera v mistrovských kategoriích a Andrey Loukotové, Martina Škorpila a Radka a Martina Vávrových ve veteránských kategoriích.
Ze sobotních kvalifikací se všichni kromě Andrey probojovali do finále A, když Honza dokázal svůj rozběh dokonce vyhrát. Andreu bohužel do B finále poslala osmiminutová chyba na kontrole č. 6.
Ve finále čekal zejména pro závodníky mistrovských kategorií až „brutální“ kamenitý terén. Oba naši zástupci si vedli velmi dobře, Vanda doběhla na 5. místě se ztrátou necelých 4 minut na vítězku. Honza obsadil místo 4. se ztrátou pouhých 31 vteřin na titul, když po polovině závodu byl ještě ve vedení.
Ve veteraniádě se nejlépe vedlo Martinu Škorpilovi, který dokázal zvítězit !, ze sourozenců Vávrových byl na tom nakonec lépe Martin, který doběhl na výborném 7. místě, těsně za TOP 10 na 11. místě skončil Radek.

Mistrovství oblasti štafet a sprint Hradec Králové (8.6.)
Dopoledne se konalo u Lesního hřbitova na okraji Hradce Králové Mistrovsví oblasti štafet. Veteránská štafeta ve složení Martin a Radek Vávrovi a Martin Škorpil dokázala jasně zvítězit.  Z různých příčin se ostatním hořickým štafetám dařilo mnohem méně. Hned pětice členů oddílu startovala v cizích službách, v žactvu Honzík a Kuba Čihákovi a Marek Škorpil běželi za Východočeskou oblast, Honza se svou štafetou dokázal vyhrát, Kuba v početně velmi silné konkurenci doběhl na 6. místě, Marek na 8. místě. Honza a Vanda pak běželi opět za Studenec, tentokrát se více dařilo Honzovi, který dovedl štafetu na 3. místě.
Odpoledne proběhl v centru HK sprint, v něm nejlépe běžel Martin Škorpil – 1. místo, dále Kuba Č. – 2. místo, Honza Č. – 3. místo a Marek Š . – 4. místo.
Velkou radost nám udělalo konečné pořadí jarní části oblastního žebříčku žactva: v H10 zvítězil Marek Škorpil před Kubou Čihákem, v H14 Honza Čihák obsadil 3. místo – gratulace všem třem borcům !

ŽB A Doksy, ŽB B Jihlava, MČR a ČP MTBO Svatá Kateřina (1. – 2. 6.)
Sobotní klasiku v rámci ŽB A v Doksech poznamenala v některých kategoriích až nepřiměřená délka tratí, na což doplatil i Honza Rücker, v závěru svého téměř jeden a půl hodinového vystoupení začal ztrácet a bylo z toho 14. místo. Velmi dobře si naopak vedla Vanda Vávrová, která doběhla na třetím místě.
Nedělní krátkou trať zaběhla Vanda opět vyrovnaně a obsadila páté místo, vyběhla si tak další body do nominace na ME dorostu. Honza doběhl na dvanácté pozici, když za vítězem zaostal pouhé dvě a půl minuty. Ve veteraniádě se dařilo Martinu Škorpilovi. Ten dokázal zvítězit jak v sobotní klasice, tak i v nedělní krátké trati.  V nedělním závodě pak doběhl Marek Škorpil v nejmladší žákovské kategorii na 2. místě, v H55 Radek Vávra na 10. místě a v kat. T Šárka a Petr Rückerovi na 7. a 11. místě.

Hořice měly zastoupení i v dvojzávodu ŽB B – východ, který uspořádal jihlavský oddíl. Honza Čihák v něm obsadil v sobotu desáté a v neděli velmi pěkné páté místo.

V sobotu se tři hořičtí borci zúčastnili i MČR v MTBO na krátké trati. Největší ambice měl Martin Vávra ml., toho však zradila ulomená přehazovačka a musel závod vzdát. Nejlépe se umístila Šárka Rückerová, která si ve své kategorii dojela pro šesté místo. V neděli potom Martin Vávra ml. na náhradním kole obsadil v 5. kole Českého poháru MTBO osmnácté místo. Ve třetí desítce dojel po oba dva dny Martin Vávra st.

  

9. a 10. kolo VčP – Jilemnice, Vysoké nad Jizerou (25. 5.)
V sobotu se běželo 9. a 10. kolo Východočeského poháru. Jako obvykle, na startu nechybělo ani několik běžců z našeho oddílu. Dopoledne, v lesním sprintu ve sportovním areálu Hraběnka, se nejlépe v kategorii H10C umístil Kuba Čihák. V této kategorii jsme měli však dvě želízka v ohni, kdy Marek Škorpil skončil na krásném 3. místě pouhých 33 vteřin za prvním! V kategorii H14C skončil na 6. místě Honza Čihák ( +1,20 ) a bohužel v kategorii H16C byl diskvalifikován Vojta Kolátor. Jak sám po závodě uznal, číst pouze poslední číslici z čísla kontroly se nevyplácí… K úplnosti výsledků je pak třeba dodat, že na 1. místě v kategorii H55D skončil Martin Škorpil ( toho času po úrazové rekonvalescenci ) a na průměrném 18. místě v H45C Petr Čihák, jinak řidič výpravy.
Odpoledne se běželo ve Vysokém nad Jizerou. Čistý městský sprint, kdy na 1. místě v kategorii H10C skončil Marek Škorpil a na druhém místě s těsným odstupem čtyřech sekund Kuba Čihák. Kluci si nedají nic zadarmo…. Oproti dopoledni si o dvě místa polepšil v H14C Honza Čihák – 4. místo a trochu si náladu vylepši i Vojta Kolátor v H16C svým dvacátým místem, ale pouhé 3 minuty a něco za vítězem. V této kategorii má každá vteřinka svoji cenu… Na nedostatečnou předstartovní přípravu tentokráte doplatil Petr Čihák, který si vzal dámské popisky, tento fakt zjistil až 2 minuty před startem a běžel tak „naslepo“. Bohužel jedna kontrola mu pak chyběla k bezchybnému výsledku a v konečném POŘADÍ tak skončil DISK!
Nutno podotknout, že jak v dopolední, tak odpolední části v kategorii P soutěžila Olga Čiháková a jak se odpoledne vyjádřila, po několika letošních startech to pomalu začíná být „nuda“ a tak se jistě brzy můžeme těšit na přestup do „ostré závodní kategorie“… A pokud byste chtěli vidět několik fotek z těchto závodů, máte možnost je najít ve fotogalerii.
   

MČR ve sprintu a sprintových štafet – Čáslav, Pardubice (18. – 19. 5.)
V sobotu se v Čáslavi běželo MČR ve sprintu za účasti tří členů oddílu ve veteránských kategoriích, kde se vedlo nejlépe Martinu Škorpilovi (9. místo) a dvou závodníků v mistrovských kategoriích.  V mladších dorostenkách si výborně vedla Vanda Vávrová, která skončila na 8. místě, ve starších dorostencích obsadil Honza Rücker 15. místo.
V neděli pokračovaly v pardubických Polabinách závody štafetami. Za Studenec dle pravidel mohl startovat jen jeden host. Dle výkonosti ostatních členů štafety bylo efektivnější postavit Vandu a Honzu nechat pouze v roli diváka. Vanda tíhu závodu unesla skvěle, když první úsek předávala na děleném prvním místě. Štafeta nakonec vybojovala velmi pěkné 5. místo

ČP ŽB A – sprint, ČP štafet, Vyzývací pohár žactva – Šumperk (10. – 12. 5.)
Náročný víkendový program začal pro Vandu Vávrovou a Honzu Rückera již páteční dráhou – nominačním závodem na ME dorostu na 3000 m.  Oba si vedli velmi dobře, Vanda časem 11, 35 získala 5 nominačních bodů, Honza pak časem 9, 41 body 4. V nedělním sprintu pak Vanda zaznamenala svoje nejlepší umístění v Žebříčku A, když doběhla na 4. místě se ztrátou 1,17 na vítězku a přidala tak další nominační body. Obrovsky vyrovnaný závod se běžel v kategorii starších dorostenců, když ztráta na vítěze 54 vt. stačila Honzovi až na 18. místo. Sprint běžel v rámci VP žactva i Honza Čihák a obsadil v konkurenci téměř stovky závodníků 20. místo.
Program pro všechny pokračoval v sobotu odpoledne a v neděli štafetami. Honza Č. reprezentující Východočeskou oblast běžel dobře, zejména v sobotu, když dokázal na svém úseku posunout štafetu z průběžné 14. na 3. místo. Nakonec z toho bylo pro jeho štafetu 4. a v neděli 13. místo. Vanda a Honza běželi opět jako hostující závodníci za SK Studenec. Vanda po oba dny štafetu rozbíhala a velmi dobrým výkonem přispěla k 7. a 6. místu. Honza v sobotu finišoval a dotáhl štafetu na 5. místě, když s kolegou stahovali poměrně velkou ztrátu z 1. úseku. V neděli šel Honza druhý úsek, který zaběhl nejrychleji ze všech  a přiblížil tak štafetu na předávce ke špici závodu , v průběhu 3. úseku se kluci dostali dokonce do vedení, bohužel po obrovské chybě finišmana z toho bylo až 13. místo.

 

Tiomila ( 27. – 28.4.), oblastní závod (4.5.) – Švédsko
V rámci soustředění TSM Královéhradecko ve Švédsku se zúčastnil Honza Rücker závodu štafet Tiomila, když běžel v hlavní mužské kategorii šestý úsek za švédský klub NAIS, na svém úseku obsadil z 315 štafet 88. místo a dokázal svou štafetu aktuálně posunout o 24 míst. Na závěr soustředění pak absolvoval závod na krátké trati, kde již ve své kategorii staršího dorostu obsadil 3. místo.  

8. kolo VčP – Mistrovství oblasti na klasické trati – Kozodry (4. 5.)
Po závodě v Kozodrách se může oddíl pyšnit dvěma mistry oblasti na klasické trati. Stali se jimi Vanda Vávrová a Martin Škorpil. Krásné 2. místo vybojoval Kuba Čihák a 3. místo Radek Vávra. 5. místa obsadili Marek Škorpil a Honza Čihák. Ono ani 7. místo Petra Čiháka a 9. místo Andrei Loukotové není vůbec špatný výkon. Ve fotogalerii je  pár fotografických úlovků.

    

7. kolo VčP – Mostek (1. 5.)
Svátek práce lze oslavit různými způsoby, třeba i absolvováním dalšího kola VčP. Tentokrát se běželo v okolí Mostku, kde nám místní terény nejsou úplně neznámé. Tentokrát se podařilo vyběhnout 1. místa Kubovi Čihákovi a Martinu Škorpilovi. V závěsu za Kubou doběhl na 2. místě Marek Škorpil. Závod nedopadl vůbec špatně pro Honzu Čiháka, který vybojoval 3. místo. Hezký výkon podala i Andrea Loukotová a její 9. místo.

6. kolo VčP – Mistrovství oblasti na krátké trati – Ústí nad Orlicí – Andrlův chlum (28. 4.)
Mistrovství oblasti na krátké trati bylo pro hořické barvy velmi úspěšné a čtyři borci si odvezli mistrovské tituly. Konkrétně se mistry oblasti stali Vanda Vávrová, Marek Škorpil, Radek Vávra a Martin Škorpil. Výborný výkon předvedli i Kuba Čihák a Martin Vávra st., kteří doběhli na 2. místech. A ve fotogalerii je opět i pár záběrů.
    

5. kolo VčP – Boháňka – Skála (14. 4.)
V lesích kolem Boháňky se běželo další kolo VčP, které bylo tentokrát společné se závody žebříčku A. V těchto závodech se nejvíce dařilo Markovi a Martinovi Škorpilovým, ktěří vyhráli své kategorie. Těsně pod stupni vítězů na 4. místě skončil Honza Čihák. Na 6. místě doběhl Martin Vávra a na 7. místě Kuba Čihák. Hezký výkon v A-čkové kategorii podal Honza Rücker, který skončil na 10. místě. Ve fotogalerii je možno nalézt pár fotek ze závodu.

Mistrovství a Veteraniáda ČR v nočním OB – Boháňka – Skála (13. 4.)
Na mistrovství ČR v nočním OB hořičtí závodníci podali velmi hezké výkony. Martin Škorpil zvítězil ve své kategorii. Na 3. místě skončil Martin Vávra, na 5. místě doběhla Vanda Vávrová a na 9. místě Honza Rücker.

4. kolo VčP – Hořice (6. 4.)
Po závodě v Dřevěnicích se závodníci přemístili do Hořic, kde pro ně náš oddíl v odpoledních hodinách připravil závod ve sprintu. Tento závod byl zároveň mistrovstvím oblasti. Na start se postavilo 828 závodníků. Nejlepším z nich po závodě předal medaile a diplomy starosta města Hořic pan Aleš Svoboda. Tímto bychom také rádi poděkovali městu Hořice, které významným způsobem podpořilo konání akce. Pokud byste se chtěli podívat, jak to při závodě vypadalo, můžete ve fotogalerii nalézt fotky z průběhu závodu.
Z našich závodníků startovali pouze někteří závodníci v žákovských. Nejúspěšnější z nich byl opět Marek Škorpil, který svou kategorii opět vyhrál. Na 4. místech doběhli Honza Čihák i Kuba Drobek a na 7. místě byl Kuba Čihák.
   

3. kolo VčP – Dřevěnice (6. 4.)
V dopoledním závodě na krátké trati se nejvíce dařilo Markovi a Martinovi Škorpilovým, kteří vyhráli ve svých kategoriích. Na 2. místě za Markem doběhl Kuba Čihák a 3. místo vybojoval Martin Vávra. Těsně pod stupni vítězů skončil Honza Čihák.

2. kolo VčP – Byzhradec (30. 3.)
Druhý závod se uskutečnil v rovinatém lese v Byzhradci, kde si pro 2. místo doběhl Honza Čihák. Dařilo se i Martinu Vávrovi ml., který obsadil 5. místo. Také Martin Vávra st. si nevedl špatně a skončil na 9. místě. V první desítce skončil i Kuba Čihák. A ve fotogalerii najdete pár fotek.
    

1. kolo VčP – Hradec Králové (24. 3.)
První závod letošní sezóny, který se běžel v okolí Stříbrného rybníka v Hradci Králové máme za sebou a nejvíce se v něm dařilo Markovi a Martinovi Škorpilovým, kteří si doběhli pro 3. místa. Honza Čihák doběhl na 6. místě a Kuba Čihák na 7. místě. Pokud byste si chtěli prohlédnout několik fotek ze závodu, naleznete je ve fotogalerii.

Soustřední – 15. – 17. 3.
V Doksech se uskutečnilo jarní mapové soustředění. Pár fotek z něho lze najít ve fotogalerii.

Hořický OB oslaben
Jistě špatnou zprávou pro hořický orienťák je přestup dvou současných největších nadějí našeho oddílu, a to Vandy do Hradce Králové a Honzy do Jičína. Oris o přestupech sice mlčí, ale důkaz ze závodů z přelomu února a března v Portugalsku je jasný.   :-)))

     

Anketu O nejúspěšnějšího sportovce za rok 2018
15. ledna 2019 vyhlašovaly Hořice anketu O nejúspěšnějšího sportovce za rok 2018. V kategorii mládež – jednotlivci vyhrál mezi čtyřmi nominovanými Jan Rücker (orientační běh). Gratulujeme!

Soustředění –  11. – 13. 1.
O tomto víkendu proběhlo již tradiční zimní soustředění v Krkonoších. Sněhové podmínky byly ideální, počasí celkem přálo a tak nic nebránilo ve zdokonalování běžecké techniky jízdy na běžkách.