Výchočeský pohár v Orientačním běhu – 25. 3. 2023

Výchočeský pohár v Orientačním běhu – 25. 3. 2023

 

26.3.2023 Závod máme za sebou a při úklidu shromaždiště jsme našli toto:

Pokud někdo něco z těchto věcí postrádá, budou k doptání u našeho oddílu na závodech příští sobotu.

22.3.2023 Pomalu se blíží den D a vrcholí tak intenzivní příprava akce! Medaile napečeny, poháry vyrobeny…, vedle toho se však budeme snažit, aby jste si vedle možných trofejí domů odvezli i příjemný pocit z atmosféry krásného jarního dne či zážitky z nového běžeckého prostoru!
Těšíme se na Vás!

21.3.2023 Pokyny k závodu jsou už také zveřejněny.

20.3.2023 Finální parametry tratí jsou na světě.

13.3.2023 Tento závod je zařazen do dlouhodobé soutěže Východočeského poháru pro organizované. Souběžně je však pořádán i veřejný závod v orientačním běhu, na který si dovolujeme pozvat i širokou veřejnost. Přijďte okusit orientační běh či si užít příjemnou procházku jarní přírodou po stopách kontrol ukrytých v lese! Speciální mapy pro tento sport se tisknou s předstihem a pro jistotu startu doporučujeme přihlášení elektronickou cestou na e-mail: prihlasky@obhorice.cz, a to do 19.3.2023. Omezené množství map bude však k dostání i ráno v centru závodu.

7.3.2023 Byly zveřejněny předběžné parametry tratí.

3.3.2023 První a druhý březnový víkend naše úžasná cukrářka Olča Čiháková peče tradiční perníkové medaile pro nejúspěšnější závodníky. Od minulého roku však tvoříme i malou speciální edici jen tak pro radost. Pomůžete nám s krátkou orienťáckou hláškou, která dokáže vyloudit úsměv na tváři druhých? Neváhejte zaslat na p.cihak@toors.cz, pět nejvtipnějších obdrží v průběhu závodu drobnou pozornost!
    

27.2.2023 Pomalu se dokončují tratě – ani korálky, ani běžák, zkrátka krátká trať jak se patří! Letošní tratě s velkým nadšením pro věc připravuje mladý závodník Jan Čihák, kterého svými životními zkušenostmi z orientačního běhu doplňuje již více než 60x narozený Radek Vávra. Oba si dávají záležet a již brzy budou zveřejněny předběžné parametry tratí!
Pro úplnost nutno dodat, že na regulérnost celého závodu bude dohlížet v roli hlavního rozhodčího taktéž orientačně ostřílený a za jeho život mnoha cenami ověnčený Martin Vávra.
Několik fotografií ze závodního prostoru najdete ZDE a pro nováčky krátké čtení, jak to na takovém závodě chodí ZDE.

19.2.2023 Letošní závod se běží na mapě Venturka 2023, která vznikala v čase těch nejtvrdších proti covidových opatření a jejíž autor Petr Čihák riskoval „těžký žalář“ za opuštění svého bydliště…😊 Dnes se usmíváme, ale není to tak dlouho…😊😊
Mapa formátu A4 v měřítku 1:10 000 bude vložena do mapníku. Zkušení orienťáci již vědí, jaké informace lze z podrobné mapy pro orientační sporty vyčíst. Těm, kteří na našem závodě absolvují první krůčky s mapou v ruce, doporučujeme – pro větší radost z pohybu v terénu – mrknout SEM.

14.2.2023 Zveřejněn ROZPIS závodu – základní informace o akci

12.2.2023 Prostorem závodního klání je hravý terén lesa Chlum, rozkládající se mezi obcemi Nový Bydžov a Prasek v Královehradeckém kraji.
Zvláštní místo zde zaujímá vila Venturka postavená počátkem osmdesátých let 19.století Hynkem Venturou. Proměňovala se od strážní boudy přilehlého sadu, přes vilu určenou pro odpočinek v krásné přírodě, až po hostinec, který po roce 1905 nabízel občerstvení výletníkům, kteří chodili alejí na Chlum a do Prasku. Vystřídalo se tu mnoho nájemců, ale hostinské živnosti se tu dařilo poskrovnu…
Jsme vděčni za vstřícný přístup zástupcům města Nový Bydžov a Prasku při povolování akce, stejně tak jako pronajímateli letního parketu za propůjčení prostoru pro shromaždiště závodu! Věříme, že budeme moci oplatit stejnou kartou při obnově lesa či pořádání sportovní akce pro školy, školky a jiné.

3.2.2023 Přestože panuje ještě hluboká zima, organizace druhého závodu Východočeského poháru 2023 je již v plném běhu! V minulém roce jsme běhali v krásném podhorském terénu a mapě Sluneční lázně, letos si vás dovolíme pozvat do neméně hezkého, nohou orientačního běžce neposkvrněného prostoru, kde převýšení 10 m je pro místní jako výstup na Mont Blanc…😊 Někdy ale zdání klame…, přijďte si s námi v sobotu 25.3. zaběhat na Venturku, kde pro vás v rámci přísloví „co je malé, to je hezké“ připravujeme na 30 orientačně a technicky zajímavých tratí.
Na těchto stránkách v pravý čas najdete vše podstatné a vedle toho každý týden přidáme střípky a zajímavosti z příprav tohoto závodního klání. Sledujte s námi přípravy na jeden z prvních závodů jarní orientační sezóny!